65 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult a kormány támogatásával az elmúlt öt hónapban

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány 50 milliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Olvasson tovább...

Baleset miatt lezárták a 4-es főutat Nyírtassnál

Árokba csapódott egy kamion a 4-es főúton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtassnál, ezért a főutat lezárták - közölte a honlapján térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szerda reggel.

 

 

Olvasson tovább...

Diákoknak hirdetett országos verspályázatot az Emmi

Szabad a vers! címmel országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsős általános iskolások és középiskolások számára klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve alkalmából.

Olvasson tovább...

Fokozottan figyelnek a fiatal bűnelkövetőkre

– Öt éve folyamatosan csökken megyénkben a hatóságok tudomására jutott bűncselekmények száma, így a befejezett nyomozásoké is, ezért nagy hangsúlyt helyez az ügyészség arra, hogy a kevesebb ügyet még szakszerűbben, törvényesen, eredményesen, és a lehető legrövidebb időn belül befejezze – mondta a megyei főügyészség elmúlt éves munkáját értékelő értekezleten dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész.

Olvasson tovább...

EMBERÖLÉS NYÍREGYHÁZÁN

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Cs. Gábor 25 éves nyíregyházi lakos ellen - írja a police.hu.

Olvasson tovább...

Elzárásra változtatták át a pénzbírságot

Baktalórántháza – A baktalórántházi rendőrök körözés alapján elfogtak és őrizetbe vettek egy leveleki férfit.

 

 

Olvasson tovább...

Fontos a nemzeti összetartozás

Magyar politikusok találkoztak kedd délután Zajtán, csakhogy nemzeti összetartozásuk ellenére más-más országból érkeztek. Még a hazánkbeli dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Schanda Tamás államtitkár is Romániából jött át a határ menti találkozóra, ugyanis délelőtt Szatmárnémetiben vettek részt egy ünnepségen. Ebből az alkalomból néhány órára megnyitották Zajta és Nagypeleske között a határt, így szinte egy ugrásra került Zajta Szatmárnémetihez.

Olvasson tovább...

Megteremteni az esélyegyenlőséget

Tiszabecs – Fontos a szocializáció, valamint az információban és érzelemben gazdag környezet már a születéstől kezdve.

Olvasson tovább...

Lezárta a téli üzemeltetést a közútkezelő

Fennállása óta a legnagyobb mennyiségű útszóró sót és kalcium-klorid-oldatot használt fel síkosságmentesítési munkáihoz az elmúlt télen – áll a társaság közleményében.

Olvasson tovább...

Emelkedik a benzin ára

Emeli bruttó 6 forinttal a benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásból az MTI.

 Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 365 forintra, a gázolajé pedig 368 forintra nő. A benzin ára legutóbb múlt pénteken emelkedett 4 forinttal, 359 forintra. A gázolaj ára március 9-e óta nem változott.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

 

-MTI-

Olvasson tovább...

A tavaszi szünetben is ingyen kaphatnak meleg ételt a rászoruló gyermekek

A tavaszi szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést, így akár 208 ezer fiatal kaphat meleg ebédet – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Sajtótájékoztató a Szatmár-Beregi értékekről Vásárosnaményban

Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, Baracsi Endre, megyei közgyűlés alelnöke és dr.Tilki Attila a térség országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót a Szatmár-Beregi értékekről a Vásárosnaményi Tourinform irodában.

Olvasson tovább...

Telt házas fórum Tarpán

Dr. Tilki Attilának, a 4. számú választókerület Országgyűlési Képviselőjének a meghívásának eleget téve, Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkára volt Tarpa vendége, egy lakossági fórum keretében, 2018. március 26.-án. Szécsi Szabolcs Polgármester, mint házigazda településvezető, kiemelte, hogy sorsdöntő fontosságú választás előtt áll az ország, s a Képviselő Úr által meghívott vendég, azaz Takács Szabolcs Államtitkár Úr, olyan a Kormány által ráruházott feladatokat lát el, amely tulajdonképpen történelmi fontosságú küldetés, s nem csak hazánk, de egész Európa jövője szempontjából, meghatározó jelentőséggel bír. 

Olvasson tovább...

Gaál Kinga Alelnök Asszony volt Fehérgyarmat vendége

Országjáró fórum keretében érkezett pénteken Fehérgyarmatra Gál Kinga Európa Parlamenti képviselő, az Európai Néppárt alelnöke Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselőjének meghívására.

Olvasson tovább...