65 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult a kormány támogatásával az elmúlt öt hónapban

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány 50 milliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Olvasson tovább...

Baleset miatt lezárták a 4-es főutat Nyírtassnál

Árokba csapódott egy kamion a 4-es főúton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtassnál, ezért a főutat lezárták - közölte a honlapján térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szerda reggel.

 

 

Olvasson tovább...

Aszfaltozzák az M3-as autópályától Nyírbátorig tartó szakaszt, több ponton is jelzőlámpa szabályozza a forgalmat	 - © Fotó: Pusztai Sándor

Újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus

Az első negyedévben újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus. A Szállás.hu elemzése alapján a növekedés 12,5 százalék volt. A hosszú hétvégékkel megtűzdelt időszakban Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget, az átlagos költés 35 382 forint volt, attrakciók tekintetében pedig az egri vár bizonyult a legerősebb turistamágnesnek.

Olvasson tovább...

Lassan több az egyéni vállalkozó, mint a cég

Gomba módra szaporodnak Magyarországon a vállalkozások, tavaly 22 ezerrel nőtt a számuk, így 2017 végére már 1,7 milliónál is több vállalkozás működött: a háttérben az egyéni vállalkozók számának jelentős emelkedése áll, számuk már vetekszik a cégekével – írja a keddi Népszava.

Olvasson tovább...

Együttműködési megállapodást kötöttek

Mátészalka – Mátészalkán és térségében a gyermekek korai fejlesztésének elősegítése érdekében az elmúlt három évben az Első Szatmári Almafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. kiemelten támogatta a Rejtett Kincsek Down Egyesületet.

Olvasson tovább...

Nemzetközi konferenciát tartottak Tiszadobon

Tiszadob – A füves élőhelyek kezelése hagyományőrzés is, amennyiben a pásztorkultúrát is óvni kell.

 

Megbillent az állattenyésztés és a növénytermesztés egyensúlya Magyarországon az utóbbi javára, és mindez oda vezetett, hogy fogyóban vannak azok a füves élőhelyeink, amelyek számtalan növény és állatfajnak adnak otthon. Ezért is szervezett konferenciát a tiszadobi Andrássy-kastélyban hétfőn a Tiszatáj Közalapítvány, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve. A tanácskozásra a bajor társszervek képviselőit is meghívták, ugyanis ahogyan azt dr. Hollósi Mihály, a Magyar Bajor Baráti Társaság elnöke megfogalmazta, a hazai Tiszatáj Közalapítvány és társszerve, a bajor Landesbund für Vogelschutz hosszú éveken át példa értékű természetvédelmi munkát végzett, s egy ilyen találkozó kitűnő alkalom a tapasztalatok kicserélésére és a jó gyakorlatok elterjesztésére.

Olvasson tovább...

Újabb sikert értek el a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulói

Újabb sikert értek el a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulói

Fehérgyarmat – Az Örökségünk ’48. országos történelmi vetélkedő döntőjében, gimnáziumi kategóriában a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium csapatai kettős győzelmet arattak, megszerezve a rangos verseny első és második helyezését is.

A 10. A osztályosokból álló csapatok két, a reformkor és szabadságharc időszakával foglalkozó írásbeli forduló megoldása után jutottak az országos döntőbe. A 12 legjobb eredményt elérő csapat 2018. március 24-én Budapesten a Honvédelmi Minisztérium Művelődési Ház Stefánia Palotájában mérte össze tudását, ahol írásbeli és szóbeli feladatokat kellett megoldaniuk. Számot adtak lexikai tudásukról, térképismeretükről és a Függetlenségi nyilatkozat kiadását megelőző időszak vitáinak bemutatásával bizonyították talpraesettségüket.

Első helyezett csapat: Panulin Boglárka, Somlyai Liza, Kelemen Mátyás,

második helyezett csapat: Torma Enikő, Tuba Lívia, Tamás György,

felkészítő tanáruk: Miklósné Király Éva.

Olvasson tovább...

Még mindig gondot okoz a belvíz a földeken

Hiába jött meg a nyárias meleg, még mindig gondot okoz a belvíz a földeken. Főleg az Alföldön, ahol sokfelé még mindig másodfokú a készültség. A mélyebben fekvő földeken a mezőgazdasági munkát is akadályozza a víz, pedig haladni kellene például a tavaszi vetéssel – hangzott el az M1 híradójában.

Olvasson tovább...

Adóbevallás: közeledik a határidő, itt vannak a legfontosabb tudnivalók

Az adóhivatal idén forgalmas bevásárlóközpontokban is segít az adózóknak az adóbevallás kitöltésben, ügyfélkapu nyitásában vagy az szja 1+1 százalékának felajánlásáról – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője a Ma Reggel adásában.

Olvasson tovább...

Nébih: május végéig tilos keszegféléket kifogni (másol)

Hamarosan ívnak a keszegfélék, ezért április 16-án elkezdődik a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos fogási tilalmi ideje, ami május 31-én éjfélig tart – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Olvasson tovább...

Emelkedik a benzin ára

Emeli bruttó 2 forinttal a benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán – értesült az MTI piaci forrásból.

 Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 369 forintra, a gázolajé 377 forintra nő. Az üzemanyagok ára legutóbb március 30-án változott, a benzin 2 forintos emeléssel 367 forintra, a gázolaj 3 forintos emeléssel 371 forintra drágult.

 Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

 A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

 

– MTI –

 

Olvasson tovább...

Aszfaltozzák az M3-as autópályától Nyírbátorig tartó szakaszt, több ponton is jelzőlámpa szabályozza a forgalmat	 - © Fotó: Pusztai Sándor

Útfelújítások a megyében: a négy- és ötszámjegyű szakaszok következnek

A megyében 23 kilométernyi négy- és ötszámjegyű utat újítanak fel az idén.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg. Országosan több mint 526 kilométernyi négy- és öt számjegyű mellékút felújítását indíthatja el ebben az évben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. európai uniós forrásokból – a társaság tájékoztatása szerint a program részeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel huszonhárom kilométernyi utat újítanak fel teljes körűen. Ezek egyike a 4108-as jelű út több mint 2,1 kilométeres szakasza: a munkálatokhoz kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet, a 2,9 milliárd forintos projekt keretében a Kisvárda-Vásárosnamény összekötő utat újítják fel. Megújul az M3-as autópályát Nyírbátorral összekötő szakasz, mint ahogy a 3834-es jelű út is – ez utóbbinak a Dombrád környéki szakaszait újítják fel.

Olvasson tovább...

SZÁRAZ ALJNÖVÉNYZET KAPOTT LÁNGRA VASÁRNAP DÉLUTÁN

Töltés mentén a száraz aljnövényzet kapott lángra vasárnap délután Nyírgyulajban, a Jókai utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

 

Az úttestről lesodródott és árokba borult egy személygépkocsi vasárnap délután a 4-es számú főúton, Nyírbogdány közelében. A balesetben egy ember sérült meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a járművet kerekeire visszaállították.

 

Forrás: katasztrófavédelem

Olvasson tovább...

Folyamatosan erősödik a Szép-kártya-felhasználás

A február nem számít itthon erős hónapnak a turizmusban, de idén sok vendég volt a szállodákban, még az elemzőket is meglepte a növekedés. Külföldről is többen jöttek, mint tavaly: elsősorban Németországból, Oroszországból és Izraelből.

 

Olvasson tovább...