65 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult a kormány támogatásával az elmúlt öt hónapban

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány 50 milliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Olvasson tovább...

Baleset miatt lezárták a 4-es főutat Nyírtassnál

Árokba csapódott egy kamion a 4-es főúton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtassnál, ezért a főutat lezárták - közölte a honlapján térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szerda reggel.

 

 

Olvasson tovább...

Új polgármestere van Nagyarnak

Időközi választáson Nagyar szavazópolgárai vasárnap úgy döntöttek, hogy Bánóczi Lajos (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség) legyen a település vezetője.

Olvasson tovább...

Harminc fok is lehet május utolsó napjaiban

A következő napokban is többször várhatók záporok, zivatarok, de emellett sok lesz a napsütés, egyre melegszik az idő. Május utolsó napjaiban akár 32 Celsius-fok is lehet – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

 

Olvasson tovább...

A nyári hőségben nem terem karfiol

Nyáron sok esetben, amikor hőségriadók vannak, a karfiol legtöbb fajtája nem hoz virágot, így nem is terem – nyilatkozta a szombati Magyar Hírlapban Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke.

 

Olvasson tovább...

„Utólagos adótraffipaxszal” lép fel a NAV a feketegazdaság ellen

Sok üzlet futott bele a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) feketegazdaság ellen alkalmazott új módszerébe, az „utólagos adótraffipaxba”, mert több éve nem adott be adóbevallást, vagy akár tizenötmillió forinttal is kevesebb bevételt vallott be, mint amennyit az online pénztárgépek adatai szerint kellett volna – értesült a Magyar Idők az adóhatóságtól.

 

 

Olvasson tovább...

Nehezen kezdődött az év a méhészeknek

Az időjárás nem kedvezett a méheknek, így a várakozások szerint az idén megtermelt méz mennyisége elmarad a tavalyitól. A hazai fogyasztást ugyanakkor bőven tudják fedezni a magyar méhészek.

 

Olvasson tovább...

IDÉN 163 KILOMÉTERNYI KÖZUTAT ÚJÍTANAK FEL SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) segítségével idén mintegy 69 kilométer négy- és ötszámjegyű útszakasz, míg hazai forrásból további közel 94 kilométernyi út újul meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Agrárkamara: elkezdődött a cseresznyeszezon

A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Idén is megnyílnak a tűzoltó laktanyák

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat.

Olvasson tovább...

A siófoki strand. MTI Fotó: Mohai Balázs

Éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen - hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Olvasson tovább...

Visszakapjuk a rendelkezést az adataink felett

Még néhány nap és új korszak kezdődik az uniós adatvédelemben. A cél, hogy a cégek az eddigieknél is jobban vigyázzanak ügyfeleik személyes adataira, mivel nem mindenhol figyelnek erre kellően. Amerikában éppen emiatt robbant ki nemrég a Facebook-botrány.

 

Olvasson tovább...

A siófoki strand. MTI Fotó: Mohai Balázs

Megtelnek a balatoni kempingek

Pünkösdig 15 százalékkal többen foglaltak szállást a Balatontourist kempingjeiben a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a magyarok és a külföldi turisták által az idei nyárra megrendelt vendégéjszakák száma eddig 20 százalékkal haladja meg az előző évit az üzemeltető hálózat egységeiben – írja szombati számában a Magyar Idők.

Olvasson tovább...