65 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult a kormány támogatásával az elmúlt öt hónapban

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány 50 milliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Olvasson tovább...

Baleset miatt lezárták a 4-es főutat Nyírtassnál

Árokba csapódott egy kamion a 4-es főúton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtassnál, ezért a főutat lezárták - közölte a honlapján térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szerda reggel.

 

 

Olvasson tovább...

Idén is kérhető a gyermekfelügyelet Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete az általános iskolás gyermekek nyári szünidei napközbeni felügyeletét ebben az évben is biztosítja a város lakosai számára

Olvasson tovább...

Két körözött járművet kapcsoltak le Csengersimán

Csengersima – A rendőrök a további eljárás során felvették a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatóságokkal.

Olvasson tovább...

Nemzeti összetartozás napja – Országszerte megemlékezéseket tartanak

Országszerte megemlékezéseket tartanak ma a nemzeti összetartozás napja, június 4. alkalmából.

Olvasson tovább...

Már bírságot kapnak a túlsúlyos teherautóval fuvarozók

Péntektől élesben működik a tengelysúlymérő rendszer, figyelmeztetés helyett mostantól már bírságra számíthatnak a fuvarozók.

 

Olvasson tovább...

Kásler: Biztosítani kell a megfelelő létszámot és pénzügyi forrásokat az oktatásban és egészségügyben

Az egészségügyben úgy érdemes gondolkodni, hogy miként lehet biztosítani adott intézményben a megfelelő létszámot, infrastruktúrát és a szükséges pénzügyi forrást; ugyanez vonatkozik az iskolákra is – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere abban az interjúban, amelyet a Magyar Hírlapnak adott és pénteken jelent meg.

 

Olvasson tovább...

Az EB megduplázná az Erasmus program forrásait

A korábbi összeg kétszeresére, 30 milliárd euróra (9600 milliárd forintra) emelné az Erasmus program finanszírozását az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetési ciklusban - jelentették be szerdán Brüsszelben.

Olvasson tovább...

Információs kampányt indít a diákmunkavállalóknak a JOGpontok és a HÖOK

A diákmunkavállalók tájékoztatása, illetve a diákok munkajogi problémáinak megoldása érdekében együttműködési megállapodást kötött a JOGpontok jogsegélyhálózat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - jelentették be a szervezetek képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Olvasson tovább...

Elmarad a szúnyoggyérítés Fehérgyarmaton

Az fehérgyarmati önkormányzatot tájékoztatta Dr. Tilki Attila ogy. képviselő, hogy a jövő héten a térségben államilag finanszírozott szúnyoggyérítés lesz elvégezve, a tervezetben Fehérgyarmat is szerepel 380 Ha területtel. Az információ tudatában az önkormányzat a saját forrásból finanszírozandó légi szúnyoggyérítést határozatlan időre elhalasztja. Rövid időn belül tájékoztatják a lakosságot az állami gyérítés pontos időpontjáról. Szükség szerint a nyár folyamán az önkormányzati szúnyoggyérítést is el fogják végeztetni. Kérjik a tisztelt lakosság türelmét, megértését.

Olvasson tovább...

Az aljnövényzet lángolt Vásárosnaményban – Megyei katasztrófavédelmi hírekv

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. május 29-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Olvasson tovább...

Nőtt a hazai ásványvízpiac

Április végéig összesen 332 millió liter ásványvizet értékesítettek, ez 222 millió palackot jelent.

Olvasson tovább...

MEGÁLLÁS NÉLKÜL ÉRKEZTEK A LÁTOGATÓK A TŰZOLTÓSÁGOKRA A GYERMEKNAPON

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint húsz helyszínen várták a látogatókat a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű rendezvényen vasárnap, a Gyermeknap alkalmából.

Olvasson tovább...

A XVII. Kuruc Nap - © Fotó: Vincze Péter

Dombormű őrzi Tarpán Esze Tamás emlékét

A XVII. Kuruc napot rendezték meg május 26–án, szombaton, Tarpán. Az egész napos ünnepség, a korabeli ruhákba öltözött lakosok, a lovasok és szekerek felvonulásával vette kezdetét. Az ünnepi eseményen részt vettek a kisvárdai Kuruc Hagyományőrzők is, színesítve az ünnepi eseményt.

Olvasson tovább...