Sajtótájékoztató a Szatmár-Beregi értékekről Vásárosnaményban

A lépésről értékre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei értékbizottságának rendezvénysorozata keretében a Vásárosnaményi Tourinform irodában került sor sajtótájékoztatóra 2018. március 26-án. Baracsi Endre a Sz-Sz-B megyei közgyűlés alelnöke egyben a Sz-Sz-B megyei értéktár alelnöke kifejtette, hogy számára mint a Bereghez ezer szállal kötődő embernek különösen fontos, hogy az immár 101 megyei érték között röbb mint 30 a Szatmár-Beregi térséghez köthető. Ez a térség múltjának hagyományainak a jelenben történő megőrzése mellett biztató jövőképet is nyújt, amit alátámaszt, hogy egyre több fiatal kerül kapcsolatba a térség értékeivel.

Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere kifejtette, hogy a Vásárosnaményban évekkel ezelőtt létrejött értéktár bizottság munkáját a város részéről mindig maximálisan igyekeztek támogatni, hiszen azzal, hogy Vásárosnamény és a Bereg értékei megőrzésre kerülnek és nyilvánosságot kapnak érdeklődők és turisták tömegeit a térségbe hozhatja.

Dr. Tilki Attila a térség országgyűlési képviselője  kijelentette, hogy büszke arra, hogy a hungarikum törvény elfogadásának Ő is aktív közreműködője lehetett, amely egy nagyon fontos lépés volt abból a szempontból, hogy Szatmár és Bereg értékei is méltő helyükre kerülhessenek.

Képviselő úr célszerűnek tartaná, ha létrejönne egy olyan egységes tájékoztatórendszer a világhálón, amelyről folyamatosan információkat nyerhetnének a térségünk iránt érdeklődők.

Vissza