BALESETET OKOZOTT MÁTÉSZALKÁN A HELYI FÉRFI

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. március 17-én Mátészalka belterületén.

Olvasson tovább...

rendben zajlik az átállás a digitális munkarendre a szakképzésben is

Rendben zajlik az átállás a digitális munkarendre a szakképzésben is - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Lázári kész a határnyitásra

Az infrastruktúra hiánya már nem lehet kifogás a határőrség számára abban, hogy állandó üzem mellett megnyissa a Nagypeleske–Zajta határátkelőt; a víz, az áram és az internet is az átkelőnél van.

Olvasson tovább...

KÖRÖZTÉK A TUNYOGMATOLCSI NŐT - RENDŐRSÉGI HÍREK

A Mátészalkai Rendőrkapitányság járőrei 2019. november 17-én Győrtelken elfogtak egy 28 éves tunyogmatolcsi nőt.

Olvasson tovább...

MOZDONYÓRIÁS ÉRKEZETT A VÁSÁROSNAMÉNYI VASÚTÁLLOMÁSRA

Egy különleges mozdony érkezett vasárnap Vásárosnamény állomására, a híres NOHAB M62-es, amely több mint 55 éve áll a MÁV szolgálatában. Beszerzésekor összesen 20 darab szolgálta a magyar vasutakat, információnk szerint ez a típus még soha nem járt a Bereg szívében.

 

Olvasson tovább...

LILA FÉNNYEL VILÁGÍTOTTÁK KI A LÁNCHIDAT MA, A KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJÁN

Lila fénnyel világították ki a Lánchidat ma, a koraszülöttek világnapján, hogy felhívják a figyelmet a koraszülöttek és családjaik támogatásának fontosságára.

Olvasson tovább...

FOKOZATOSAN MÉRSÉKLŐDIK A MELEG A JÖVŐ HÉTEN

A következő napokban is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Emellett fokozatosan mérséklődik a meleg, a jövő hétvégén már inkább csak 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Olvasson tovább...

178 MILLIÓ FORINTNYI KÉSZPÉNZ A TUJAFÁK ALATT

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala (KR NNI VVH) a Pest Megyei Főügyészség felkérésére folytat vagyon-visszaszerzési eljárást a 48 éves K. Zsolt ellen.

készpénz

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2019. május 2-án fogták el a biatorbágyi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. K. Zsolt eleinte letartóztatásban volt, majd a bíróság bűnügyi felügyeletet (lakhelyelhagyási tilalmat) rendelt el vele szemben.

 DSC0154

A VVH nyomozói a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály munkatársaival közösen 2019. november 11-én kutatást tartottak a férfi biatorbágyi otthonában, hogy a drogkereskedelemből származó vagyonelemeket elvonják tőle. A mindenre kiterjedő kutatás során a rendőrök lefoglaltak egy nagy értékű személyautót, valamint egy motorkerékpárt.

 DSC0164

A nyomozók az ingatlanhoz tartozó kertet is alaposan átvizsgálták. Ennek alkalmával a kutatásban résztvevő bűnügyi technikus a kerti bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a gyanúsított elmondása szerint saját kutyája ásott fel. Több ilyen – kutya által felásott – részt is megvizsgáltak a rendőrök, de mindegyik üresnek bizonyult.

 DSC0172 0

A bűnügyi technikus a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta. A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak.

 DSC0181

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának vagyonelkobzás érdekében tett intézkedései az alapügyek nyomozásaival párhuzamosan egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak, hiszen a bűncselekmények elkövetéséből eredő javak elvonásán túl a rendőrség így hatékonyan tud fellépni az ellen, hogy a gyanúsítottak vagyonukat újból drogkereskedelem finanszírozására fordítsák.

 DSC0182 1

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Olvasson tovább...

Ma van a magyar nyelv napja

A magyar nyelv napja a közfigyelmet igyekszik ráirányítani a magyar nép szellemi-kulturális öröksége és nemzeti identitása alapját jelentő magyar nyelvre. 2009 óta április 23-án ünnepeltük, 2011-től viszont november 13-án.

Olvasson tovább...

ILLEGÁLIS CIGARETTAGYÁRAT SZÁMOLT FEL A NAV - TÖBB MINT TIZENNÉGY KAMION ÁRUT FOGLALTAK LE

Hatmillió szál cigarettát és további huszonegymillió szál előállításához elegendő dohányt talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy illegális budapesti cigarettagyárban. Az üzemben több tucat külföldi munkás élt és dolgozott bezárva, ők a raktárépületet sem hagyhatták el. A bűnszervezet irányítói előzetes letartóztatásban vannak.

Olvasson tovább...

MEGJELENTEK A REFERENCIAÁRAK ÉS ÁTLAGHOZAM-ADATOK A 2019. ÉVI KÁRENYHÍTŐ JUTTATÁS IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ

A 2019. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelem 2019. november 30-ig azon károsultak nyújthatják be, akik kárbejelentést tettek a 2019. évi kárenyhítési időszakra.

 

Olvasson tovább...

BIZONYÍTOTT A JÉGKÁRMÉRSÉKLŐ RENDSZER - FELE ANNYI JÉGKÁRT JELENTETTEK, MINT A VÉDEKEZÉS NÉLKÜLI UTOLSÓ ÉVBEN

Idén a tavalyi évnél korábban, már április 15-én megkezdte működését az országos jégkármérséklő-rendszer. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárminisztérium által üzemeltetett rendszernek köszönhetően 2019-ben mindössze 37 ezer hektárra jelentettek be jégkárt a gazdák, a jégkár aránya pedig csupán 12 százalék volt a mezőgazdasági károkon belül.

Olvasson tovább...

KISVÁRDÁN TERJESZTETTE A KÁBÍTÓSZERT

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt intézkedés keretében vontak ellenőrzés alá Nyíregyháza belterületén egy személygépkocsi sofőrjét 2019. október 31-én.

Olvasson tovább...

300 ÚJ MUNKAHELYET HOZ LÉTRE EGY JAPÁN CÉG ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGON - MÉG NEM TUDNI MELYIK VÁROSBAN

Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában Tokióból, ahol szerdán írta alá az erről szóló megállapodást.

 

Olvasson tovább...