Interneten reklámozzák a koronavírus elleni hamis gyógyszereket

A hamis maszkok, kézfertőtlenítők és tesztek után már megjelentek a koronavírus elleni hamis gyógyszerek is. Pár ezer forintért, vény nélkül bárki vehet az elsőre hangzatos készítményekből az interneten. Az országos tiszti főorvos szerint ezek az ismeretlen eredetű szerek akár súlyos egészségkárosodást is okozhatnak, ezért nem javasolja, hogy bárki ilyet vegyen – hangzott el az M1 Híradójában.

Olvasson tovább...

CSÚSZÁSBAN A KUKORICA BETAKARÍTÁSA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN

Az elmúlt hetekben hullott eső miatt késésben van a hazai takarmánykukorica betakarítása.

Olvasson tovább...

Prostit csíptek Nyíregyházán – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. június 4-én történt rendőrségi eseményeiből.

Olvasson tovább...

Nyolcvanmillió forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség

Hat kábítószer-kereskedőt fogtak el, az akció során mintegy 80 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája kedden az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Nemzeti Közművek: több ezer társasház igényelte a téli rezsicsökkentést

Budapest – A fogyasztói közösségek, társasházak többsége igényelte a társasházaknak lakásonként járó 12 000 forintos juttatás jóváírását, amelynek összértéke az 1 milliárd forintot is meghaladta – tájékoztatta a Nemzeti Közművek az MTI-t hétfőn.

Olvasson tovább...

Csökken az üzemanyagok ára

Budapest – Csökkenti bruttó 2-2 forinttal szerdától a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. – értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Olvasson tovább...

Idén is kérhető a gyermekfelügyelet Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete az általános iskolás gyermekek nyári szünidei napközbeni felügyeletét ebben az évben is biztosítja a város lakosai számára

Olvasson tovább...

Két körözött járművet kapcsoltak le Csengersimán

Csengersima – A rendőrök a további eljárás során felvették a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatóságokkal.

Olvasson tovább...

Nemzeti összetartozás napja – Országszerte megemlékezéseket tartanak

Országszerte megemlékezéseket tartanak ma a nemzeti összetartozás napja, június 4. alkalmából.

Olvasson tovább...

Már bírságot kapnak a túlsúlyos teherautóval fuvarozók

Péntektől élesben működik a tengelysúlymérő rendszer, figyelmeztetés helyett mostantól már bírságra számíthatnak a fuvarozók.

 

Olvasson tovább...

Kásler: Biztosítani kell a megfelelő létszámot és pénzügyi forrásokat az oktatásban és egészségügyben

Az egészségügyben úgy érdemes gondolkodni, hogy miként lehet biztosítani adott intézményben a megfelelő létszámot, infrastruktúrát és a szükséges pénzügyi forrást; ugyanez vonatkozik az iskolákra is – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere abban az interjúban, amelyet a Magyar Hírlapnak adott és pénteken jelent meg.

 

Olvasson tovább...

Az EB megduplázná az Erasmus program forrásait

A korábbi összeg kétszeresére, 30 milliárd euróra (9600 milliárd forintra) emelné az Erasmus program finanszírozását az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetési ciklusban - jelentették be szerdán Brüsszelben.

Olvasson tovább...

Információs kampányt indít a diákmunkavállalóknak a JOGpontok és a HÖOK

A diákmunkavállalók tájékoztatása, illetve a diákok munkajogi problémáinak megoldása érdekében együttműködési megállapodást kötött a JOGpontok jogsegélyhálózat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - jelentették be a szervezetek képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Olvasson tovább...

Elmarad a szúnyoggyérítés Fehérgyarmaton

Az fehérgyarmati önkormányzatot tájékoztatta Dr. Tilki Attila ogy. képviselő, hogy a jövő héten a térségben államilag finanszírozott szúnyoggyérítés lesz elvégezve, a tervezetben Fehérgyarmat is szerepel 380 Ha területtel. Az információ tudatában az önkormányzat a saját forrásból finanszírozandó légi szúnyoggyérítést határozatlan időre elhalasztja. Rövid időn belül tájékoztatják a lakosságot az állami gyérítés pontos időpontjáról. Szükség szerint a nyár folyamán az önkormányzati szúnyoggyérítést is el fogják végeztetni. Kérjik a tisztelt lakosság türelmét, megértését.

Olvasson tovább...