ŐRIZETBE KERÜLT A CSARODÁNÁL ELFOGOTT EMBERCSEMPÉSZ

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatta, és őrizetbe vette azt a 42 éves magyar-ukrán kettős állampolgárt, akit 2020. október 23-án Csarodán fogtak el, miközben két illegális migránst szállított gépkocsijában.

Olvasson tovább...

AKINEK LÉGÚTI TÜNETE VAN, NE MENJEN KÖZÖSSÉGBE!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a koronavírus-járvány megfékezése érdekében arra kérte az embereket, hogy légúti tünetekkel ne menjenek közösségbe, és szükség szerint konzultáljanak háziorvosukkal.

 

Olvasson tovább...

DROGOT TALÁLTAK EGY AUTÓBAN A RENDŐRÖK - KOCSORDNÁL ELLENŐRIZTÉK A BUDAPESTI FÉRFIT

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. szeptember 3-án Kocsordon ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő férfit.

Olvasson tovább...

UKRÁN HATÁRSÉRTŐKET FOGTAK EL NAGYGÉCEN

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. szeptember 6-án Nagygéc külterületén elfogtak két határsértőt.

Olvasson tovább...

ISMÉT CSÚCSOT DÖNTÖTT - 576 FŐVEL EMELKEDETT A BEAZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA MAGYARORSZÁGON

576 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 8963 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Olvasson tovább...

Hírek a katasztrófavédelemtől (2020.09.06.)

Tizenöt méter magas fűzfa lehasadt ága jelentett veszélyt Csengerben, az Arany János utcában vasárnap. A nyíregyházi Petőfi téren szintén fűzfaág hasadt le tegnap. A csengeri önkormányzati, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók dugólétrával, motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszíneken.

 

....

Olvasson tovább...

Megújult a nagykállói általános iskola

Európai uniós támogatásból korszerűsítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló általános iskoláját - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Koronavírus - A világban már 15 millióhoz közelít a fertőzöttek száma

A világon 14 906 602 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 615 754, a gyógyultaké pedig 8 434 666 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.

Olvasson tovább...

Nagy István: a tervezettnél több agrártámogatást kap Magyarország az uniótól

A tervezettnél több agrártámogatást kap Magyarország az Európai Uniótól, mint amire számítani lehetett - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

Olvasson tovább...

Hat új pályázati kiírást tett közzé a kormány a Magyar falu programban

Összesen 22 milliárd forint értékben hat új pályázati kiírást tett közzé kedden a kormány a Magyar falu programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Budapesten, sajtótájékoztatón.

Olvasson tovább...

AZ EGYIK TULAJDONOS ZAVARTA MEG A TOLVAJOKAT NYÍRCSAHOLYBAN

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást L. M. 20 éves, L. N. 18 éves, és egy 15 éves nyírcsaholyi lakosok ellen.

Olvasson tovább...

KÖRÖZÖTT QUAD A CSENGERSIMAI HATÁRÁTKELŐHELYEN

A csengersimai közúti határátkelőhelyen 2020. július 7-én 22 óra 10 perckor jelentkezett kilépésre egy járműszerelvénnyel közlekedő 50 éves román állampolgárságú férfi.

 

Olvasson tovább...

Köznevelési államtitkár: várják az emberek véleményét a tanulók és a tanárok ingyenes internethasználatáról

A kormány várja az emberek véleményét a diákok és a tanárok ingyenes internethasználatáról - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Olvasson tovább...

Az elkövetkező években visszafogottabb béremelés várható

A koronavírus-járvány okozta gazdasági leállás azzal is járt, hogy idén csak március előtt növekedtek a bérek. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke elmondta, az elkövetkező időszakban 8,5–9 százalékos bruttó emelkedés tűnik reálisnak.

Olvasson tovább...