Húsvét – KSH: fejenként több mint 26 ezer forintot költöttek élelmiszerre a magyarok tavaly húsvétkor

A magyarok a havi átlagos kiadásnál 4 százalékkal többet, fejenként 26 482 forintot költöttek tavaly húsvétkor élelmiszerekre és alkoholmentes italokra – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Olvasson tovább...

A tavalyinál korábban üzemelték be az országos jégkármérséklő-rendszert

A korábbi évektől eltérően már hétfőn üzembe helyezték az országos jégkármérséklő-rendszert, amely a tavalyi szezonban több tízmilliárd forintnyi kárt előzött meg.

Olvasson tovább...

TERVEZETT ÁRAMSZÜNET LESZ GERGELYIUGORNYA GERGELYI RÉSZÉN MÁRCIUS 5-ÉN

Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. - kozölte az EON felhívását Vásárosnamény város hivatalos honlapja.

Olvasson tovább...

HIVATALI VESZTEGETÉSSEL GYANÚSÍTANAK TIZENHAT BEREGSURÁNYI PÉNZÜGYŐRT

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki és vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tizenhat, a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson szolgáló pénzügyőrt - közölte a főügyész szerdán az MTI-vel.

Olvasson tovább...

TÉLŰZŐ FARSANGI TÁNCHÁZ TARPÁN A KOKAS BANDÁVAL

Idei esztendő első táncházát rendezték meg a Farsangi néphagyomány apropóján Tarpa Művelődési Házában.

Olvasson tovább...

ÁTADTÁK A VIETNÁMI ÉS BANGLADESI HATÁRSÉRTŐKET A ROMÁN HATÓSÁGOKNAK

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsének munkatársai Tyukod belterületén, míg a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Csengerújfaluban vontak ellenőrzés alá egy-egy lengyel honosságú személygépkocsit 2019. február 23-án éjjel.

Olvasson tovább...

Drágulnak az üzemanyagok

A Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Olvasson tovább...

Téltemető túrát rendeznek szombaton Cégénydányádon

A tavasz hírnökeinek egyike egy apró sárga virágú gumós növény, a téltemető. Népi időjóslások szerint ha ez a virág előbújik, az a tavasz közeledtét jelzi. A közel 16 hektáros cégénydányádi Kölcsey-Kende-kúria angol típusú tájképi kertjében már február elejétől láthatjuk kinyílni a téltemető sárga virágszőnyegét.

Olvasson tovább...

Kásler: a kommunizmus a lényegünket akarta megsemmisíteni

A kommunizmus és a bolsevisták az anyagi javak mellett a lelkünket, a hitünket, a kultúránkat és az egyházunkat akarták elvenni, azaz a lényegünket akarták megsemmisíteni – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pócspetriben hétfőn, a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen.

Olvasson tovább...

Nyugaton leginkább javításra használják a magyar mézet

A legyengült méhcsaládok és az olcsó külföldi méz is gondot okoz itthon.

Olvasson tovább...

Nyíregyházán árulták a kábítószert, fegyházbüntetés jár érte

A Nyíregyházi Törvényszék 2019. február 25-én kábítószer kereskedelem bűntette miatt M. M. I. vádlottat 4 év fegyházbüntetésre, társát, J. G. Zs. vádlottat pedig 2 év börtönbüntetésre ítélte. Mindkét vádlottat eltiltotta a közügyek gyakorlásától a szabadságvesztéssel megegyező időtartamban.

Olvasson tovább...

Emelkedett az üzemanyagok ára

A Mol bruttó 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.

Olvasson tovább...

NAV: március 18-ig akár sms-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

 
Március 18-ig akár sms-ben is kérhetik az szja-bevallási tervezetük postázását az adóhatóságtól azok, akiknek nincs ügyfélkapu-regisztrációjuk – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Négy vietnámit szállított a Kálmánházi pihenőnél lekapcsolt embercsempész

A rendőrök az M3-as autópálya Kálmánházi Pihenőhelyén vonták ellenőrzés alá a külföldiekkel Budapest felé tartó járművet.
 
 
 

Olvasson tovább...