Interneten reklámozzák a koronavírus elleni hamis gyógyszereket

A hamis maszkok, kézfertőtlenítők és tesztek után már megjelentek a koronavírus elleni hamis gyógyszerek is. Pár ezer forintért, vény nélkül bárki vehet az elsőre hangzatos készítményekből az interneten. Az országos tiszti főorvos szerint ezek az ismeretlen eredetű szerek akár súlyos egészségkárosodást is okozhatnak, ezért nem javasolja, hogy bárki ilyet vegyen – hangzott el az M1 Híradójában.

Olvasson tovább...

CSÚSZÁSBAN A KUKORICA BETAKARÍTÁSA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN

Az elmúlt hetekben hullott eső miatt késésben van a hazai takarmánykukorica betakarítása.

Olvasson tovább...

@illusztráció

„Házhoz megyünk!” – Prevenciós program Mátészalkán

Mátészalka – Az érdeklődők legközelebb 2018. augusztus 16-án Mátészalkán, a Tesco áruházban találkozhatnak az országos bűnmegelőzési programmal.

Olvasson tovább...

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Újabb kupakör következik a megyei fociban

A szombati és vasárnapi bajnoki nyitányok után ezen a héten négy meccset játszanak a Magyar Kupa megyei selejtezőjének második fordulóján.

Olvasson tovább...

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Tömeges méhpusztulás: nem szokásos mérgezésre gyanakszanak

Folyamatosan vizsgálják a tömeges méhpusztulás okát a hatóságok. Közben a méhészek aggódnak: öt éve folyamatosan romlik a magyarországi méhcsaládok állapota, és az uniós piacon nyomott árakkal szembesülnek a termelők, ezért sokan azt fontolgatják, hogy szakmát váltanak.

 

 

Olvasson tovább...

Fridzsidervásárlási láz tört ki Magyarországon

A tavalyi hűtőcsere programot kivéve 2008 óta nem volt ekkora fridzsidervásárlási láz az országban – írta szombati számában a Népszava a GKI Gazdaságkutató és az Euronics közös kutatási jelentése alapján.

Mint arra a lap rámutatott a cikkében, a mostani boomban az eltelt idő mellett szerepe van a magasabb jövedelmeknek és persze a forróságnak is, ugyanis a nagyobb háztartási gépek közül a hűtő tart ki legtovább a lakásokban, csaknem tíz év telik el cseréjükig. A nagy melegnek is betudható, hogy az új hűtő beszerzésé leginkább augusztus elején szánják rá magukat a családok.

A tavalyi, államilag támogatott hűtőcsere programot leszámítva 2008 óta nem volt ekkora hűtőgépvásárlás kedv az országban – tűnt ki a GKI és az Euronics közös jelentéséből. Az akkor vásárolt hűtők életciklusa éppen mostanában ér  véget. A GKI fogyasztói mérései szerint a vásárlás előtt álló háztartások idén 70-80 ezer forint körüli összeget szánnak hűtőre. A vevőknek egyre fontosabb a környezettudatosság és a műszaki cikkek energiabesorolási szintje is. Ötből négy vásárló számára az ár után már a fogyasztási adat a második legfontosabb szempont a döntésben.

A 2017-ben 52 milliárd forintos műszaki cikk forgalmat bonyolító Euronics adatai szerint az idei év első 7 hónapjában értékesített hűtőgépek 10 százaléka már online rendelés formájában kelt el, kihasználva az így elérhető tíz százalék körüli megtakarítást. 

A javuló jövedelmi helyzet és a pozitívabb lakossági hangulat eredményeként bátrabban költünk nagy értékű műszaki cikkekre is -  emelte ki a jelentésre hoivatkozva a Népszava, utalva arra is, hogy a lakásépítési boom is közrejátszik a magasabb kereslet kialakulásában.

 

Olvasson tovább...

A rendkívüli meleg is pörgeti a hazai turizmust

Két és félszer annyi szállást foglaltak az államalapítás ünnepén esedékes hosszú hétvégére, mint a tavalyi évben. A Szállás.hu adatai szerint az apartmanok a legnépszerűbbek. A turisták ötöde három- vagy négycsillagos szállodát választott. A panziók továbbra is népszerűek a vendégek körében. A felkapott helyeken már nincs is szabad szoba.

 

Olvasson tovább...

Hidegfront előtt még belehúz a kánikula

Nyugat felől egy újabb hidegfront érkezik, azonban előtte a hét első napján még pár fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, és mivel alig lesz felhő az égen, ezért csapadék sem valószínű – közölte rövidtávú, 24 órás előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

 

Olvasson tovább...

Kigyulladt egy teherautó kardántengelyének a műanyag borítása- Katasztrófavédelmi hírek 2018.08.08-i események

Kigyulladt egy teherautó kardántengelyének a műanyag borítása szerdán reggel Tiszavasváriban, a Petőfi utcában. A tüzet a tulajdonos egy kézi tűzoltó készülékkel eloltotta. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a felhevült alkatrészeket visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt. 

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Egy hektáros területen foltokban gyulladt meg a száraz aljnövényzet a délutáni órákban Tiszavasváriban, a Keskeny utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Tiszamogyoróson, a Béke utcában az aljnövényzet mellett a cserjés, bokros terület kapott lángra, a tüzet a záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendők segítségével oltották el. Hasonló eseményeknél kellett a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk Ópályiban, a Zrínyi Ilona utcában, a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltóknak a beregi városban, a Kraszna úton, valamint a tiszavasvári önkormányzati tűzoltóknak Tiszaeszláron, a Károly utcában. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Egy sorházi lakás egyik kertjében farakás gyulladt ki csütörtök hajnalban Nyíregyházán, a Viola utcában, ahol a tűz a lakóház tetőszerkezetőre is átterjedt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Két személygépkocsi ütközött össze szerdán délután a 4-es számú főúton, a 267-es kilométernél, Nyíregyháza közelében. A balesetben ketten sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. 

Olvasson tovább...

Egy mezőgazdasági idénymunkás golden almát önt pótkocsira – képünk illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Hatalmas az alma halma

Jó termés várható Európában és Magyarországon is: belföldön a szokásos 550-600 ezer tonnát lényegesen meghaladó, 700-750 ezer tonnás termés várható, aminek 30 százaléka lesz étkezési alma – mondta a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Tervtanács alelnöke a Világgazdaságnak.

 

Olvasson tovább...

Az ország nagy részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben

A tartós hőség miatt csütörtökre már csaknem az egész országra másodfokú figyelmeztetés adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Olvasson tovább...

Sok lesz a pollen a levegőben

Rossz hír az allergiásoknak, hogy az Országos Közegészségügyi Intézet előrejelzése szerint az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az Északi-középhegység és a Nyugat-Dunántúl kivételével az ország nagy részén magas lesz.

Olvasson tovább...

Learatták a búzát	 - © Fotó: Tarnavölgyi Gergely

Nem volt túl sikeres az idei szezon a megyében

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A zab nagyon gyenge eredményt hozott, alig haladja meg a 2,3 tonna/hektárt.

Olvasson tovább...

© Fotó: police.hu

Olcsóbban tankolunk mától

A Mol Nyrt. csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán: a benzin literenkénti átlagára 398 forintra, a gázolajé 402 forintra mérséklődött.

 
 

Olvasson tovább...