Húsvét – KSH: fejenként több mint 26 ezer forintot költöttek élelmiszerre a magyarok tavaly húsvétkor

A magyarok a havi átlagos kiadásnál 4 százalékkal többet, fejenként 26 482 forintot költöttek tavaly húsvétkor élelmiszerekre és alkoholmentes italokra – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Olvasson tovább...

A tavalyinál korábban üzemelték be az országos jégkármérséklő-rendszert

A korábbi évektől eltérően már hétfőn üzembe helyezték az országos jégkármérséklő-rendszert, amely a tavalyi szezonban több tízmilliárd forintnyi kárt előzött meg.

Olvasson tovább...

Autó füstölt Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. március 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Olvasson tovább...

Virágzásváró túra: töltse a szombatot Szatmárban!

Magosliget – A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében március 16-án, szombaton virágzásváró túrát rendeznek a Magosligeti-erdőben. A tavaszi madárhangoktól zajos erdőben szakvezető kíséretében figyelhetik meg a túrázók többek között a virágzó kárpáti sáfrányokat és erdélyi csillagvirágokat, valamint az erdő élővilágát is.

Olvasson tovább...

Nyitott Bíróság program Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat – A Fehérgyarmati Járásbíróság a Szatmárcsekei Kölcsey Ferenc Általános Iskola 34 diákját, 7. és 8. osztályos tanulóit fogadta 2019. március 1-én, a Nyitott Bíróság program keretében.

Olvasson tovább...

Részegen ült volán mögé egy vásárosnaményi nő

Nagyvarsány, Vásárosnamény – A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. január 6-án Nagyvarsány belterületén intézkedés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 33 éves vásárosnaményi lakost.

Olvasson tovább...

Égő teáskanna fül okozott riadalmat Kisvárdán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. március 4-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Olvasson tovább...

Több ezer tő virít a kertben

Vásárosnamény – Több ezer tő hóvirág díszíti a ritkaságszámba menő beregi csodakertet.
 

Olvasson tovább...

TÉLI AKCIÓBAN A PET-KALÓZOK VÁSÁROSNAMÉNY ÉS TISZASZALKA KÖZÖTT

Kalózok a Tiszán, egész pontosan, Pet-kalózok. A PET Kupa az egy kiváló civil kezdeményezése, mely úgy küzd a Tiszán rendszeressé váló szennyezésáradat ellen, hogy közben a résztvevők életre szóló kaland részesei lehetnek. Nem volt ez ma sem másként azoknak, akik reszt vettek a Vásárosnamény-tiszaszalkai Tisza- szakaszon az akcióban. 

Olvasson tovább...

Téltemető túra a cégénydányádi kastélyparkban

Sokan érdeklődtek a téltemető iránt és csatlakoztak a kellemes szombat délelőtti sétához Cégénydányádon.

Olvasson tovább...

MEKH-szóvivő: egyre többen használnak napenergiát Magyarországon

Egyre többen használnak napenergiát Magyarországon, mivel a rendszerre való csatlakozási költségek csökkenése miatt hosszútávon a villanyszámlájuk lenullázásában bízhatnak a felhasználók – mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn.
 

Olvasson tovább...

Szünetelt a határforgalom Záhonynál

A közúti határátkelőhelyen a ki-és beléptetés egyaránt zavartalan és folyamatos.

Olvasson tovább...

Afgán határsértőket fogtak Tuzsérnál

A külföldi férfiak érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni.

Olvasson tovább...