Seszták Miklós: másodiknak végezni az országban mindenkit büszkeséggel tölt el

Az országgyűlési képviselő a vasárnap megtartott EP-választás megyei eredményeire utalt azon a nyíregyházi sajtótájékoztatón, melyen megyénk kormánypárti képviselői értékelték a választási eredményeket.

Olvasson tovább...

900 millió forintból újul meg a nyírbogáti iskola

225 gyerek tanulási feltételei javulnak az 1980-ban épült, majd 2015- ben külsőleg már megújult nyírbogáti Vántus István Általános Iskolában a 837 millió forintos belső felújításnak köszönhetően. A pályázati forrásból finanszírozott beruházás kivitelezői szerződését ma írták alá ünnepélyesen Nyírbogáton.

Olvasson tovább...

Két körözött járművet kapcsoltak le Csengersimán

Csengersima – A rendőrök a további eljárás során felvették a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatóságokkal.

Olvasson tovább...

Nemzeti összetartozás napja – Országszerte megemlékezéseket tartanak

Országszerte megemlékezéseket tartanak ma a nemzeti összetartozás napja, június 4. alkalmából.

Olvasson tovább...

Már bírságot kapnak a túlsúlyos teherautóval fuvarozók

Péntektől élesben működik a tengelysúlymérő rendszer, figyelmeztetés helyett mostantól már bírságra számíthatnak a fuvarozók.

 

Olvasson tovább...

Kásler: Biztosítani kell a megfelelő létszámot és pénzügyi forrásokat az oktatásban és egészségügyben

Az egészségügyben úgy érdemes gondolkodni, hogy miként lehet biztosítani adott intézményben a megfelelő létszámot, infrastruktúrát és a szükséges pénzügyi forrást; ugyanez vonatkozik az iskolákra is – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere abban az interjúban, amelyet a Magyar Hírlapnak adott és pénteken jelent meg.

 

Olvasson tovább...

Az EB megduplázná az Erasmus program forrásait

A korábbi összeg kétszeresére, 30 milliárd euróra (9600 milliárd forintra) emelné az Erasmus program finanszírozását az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetési ciklusban - jelentették be szerdán Brüsszelben.

Olvasson tovább...

Információs kampányt indít a diákmunkavállalóknak a JOGpontok és a HÖOK

A diákmunkavállalók tájékoztatása, illetve a diákok munkajogi problémáinak megoldása érdekében együttműködési megállapodást kötött a JOGpontok jogsegélyhálózat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - jelentették be a szervezetek képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Olvasson tovább...

Elmarad a szúnyoggyérítés Fehérgyarmaton

Az fehérgyarmati önkormányzatot tájékoztatta Dr. Tilki Attila ogy. képviselő, hogy a jövő héten a térségben államilag finanszírozott szúnyoggyérítés lesz elvégezve, a tervezetben Fehérgyarmat is szerepel 380 Ha területtel. Az információ tudatában az önkormányzat a saját forrásból finanszírozandó légi szúnyoggyérítést határozatlan időre elhalasztja. Rövid időn belül tájékoztatják a lakosságot az állami gyérítés pontos időpontjáról. Szükség szerint a nyár folyamán az önkormányzati szúnyoggyérítést is el fogják végeztetni. Kérjik a tisztelt lakosság türelmét, megértését.

Olvasson tovább...

Az aljnövényzet lángolt Vásárosnaményban – Megyei katasztrófavédelmi hírekv

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. május 29-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Olvasson tovább...

Nőtt a hazai ásványvízpiac

Április végéig összesen 332 millió liter ásványvizet értékesítettek, ez 222 millió palackot jelent.

Olvasson tovább...

MEGÁLLÁS NÉLKÜL ÉRKEZTEK A LÁTOGATÓK A TŰZOLTÓSÁGOKRA A GYERMEKNAPON

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint húsz helyszínen várták a látogatókat a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű rendezvényen vasárnap, a Gyermeknap alkalmából.

Olvasson tovább...

A XVII. Kuruc Nap - © Fotó: Vincze Péter

Dombormű őrzi Tarpán Esze Tamás emlékét

A XVII. Kuruc napot rendezték meg május 26–án, szombaton, Tarpán. Az egész napos ünnepség, a korabeli ruhákba öltözött lakosok, a lovasok és szekerek felvonulásával vette kezdetét. Az ünnepi eseményen részt vettek a kisvárdai Kuruc Hagyományőrzők is, színesítve az ünnepi eseményt.

Olvasson tovább...

Új polgármestere van Nagyarnak

Időközi választáson Nagyar szavazópolgárai vasárnap úgy döntöttek, hogy Bánóczi Lajos (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség) legyen a település vezetője.

Olvasson tovább...