AZ EGYIK TULAJDONOS ZAVARTA MEG A TOLVAJOKAT NYÍRCSAHOLYBAN

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást L. M. 20 éves, L. N. 18 éves, és egy 15 éves nyírcsaholyi lakosok ellen.

Olvasson tovább...

KÖRÖZÖTT QUAD A CSENGERSIMAI HATÁRÁTKELŐHELYEN

A csengersimai közúti határátkelőhelyen 2020. július 7-én 22 óra 10 perckor jelentkezett kilépésre egy járműszerelvénnyel közlekedő 50 éves román állampolgárságú férfi.

 

Olvasson tovább...

Nézőpont Intézet: elégedett a magyar társadalom a kormányzati intézkedésekkel

A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel - mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Olvasson tovább...

Ökológus: valamikor egész Európában elterjedt volt a tiszavirág

Egész Európában elterjedt volt a tiszavirág, de mára az élőhelyének számító folyók 95 százalékáról eltűnt a szennyezés és a szabályozás miatt - mondta Lengyel Szabolcs, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Olvasson tovább...

ILLETÉKMENTES LEHET A TESTVÉREK KÖZÖTTI AJÁNDÉKOZÁS ÉS ÖRÖKLÉS

A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól - egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé.

Olvasson tovább...

PIROS PÖTTYÖS FELAJÁNLÁS MÁTÉSZALKÁN

A Piros Pöttyös Túró Rudi gyártója a FrieslandCampina Hungária Zrt. a digitális oktatás megkönnyítésére tableteket ajánlott fel mátészalkai és környékbeli települések rászoruló diákjai számára - olvasható Hanusi Péter Mátészalka polgármesterének facebook oldalán

Olvasson tovább...

Újabb átkelő nyílt meg a magyar–román határon

Újabb átkelő nyílt meg a magyar–román határon csütörtök reggel, ezúttal Nyírábrány és Érmihályfalva között – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Olvasson tovább...

UKRAJNA JÖVŐ HÉTEN MEGNYITNÁ A BEREGSURÁNY-LUZSANKA HATÁRÁTKELŐT (SAJTÓÉRTESÜLÉSEK ALAPJÁN)

Vitalij Glagola újságíró értesülései szerint az ukrán kormány Kárpátalján két határátkelő beindítását is tervezi. A hír megjelent az ukrán távirati iroda honlapján is.

 

 

Olvasson tovább...

Folytatódnak a sportberuházások és a sportszakmai programok

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár szerint a jövőben is kiemelten fontos lesz a sport és testmozgás népszerűsítése, egészségvédő és betegségmegelőző szerepének hangsúlyozása, ezért a kormány továbbra is fenntartja a sportlétesítmény-fejlesztéseket, a látvány-csapatsportágak támogatási rendszerét, valamint a kiemelt sportágak és kiemelt egyesületek támogatását.

 

Olvasson tovább...

HÁROM HATÁRT KÖTNE ÖSSZE A ZÁHONYNÁL TERVEZETT GYALOGOS ÉS KERÉKPÁROS TISZA-HÍD

Záhony és a Tisza szlovák oldalán fekvő Kistárkány (Malé Trakany) együtt pályázott gyalogos-kerékpáros híd tanulmánytervének elkészítésére. Az elkészült terv alapjául szolgál majd egy későbbi pályázattal megvalósítható híd megépítésre - közölte közösségi oldalán Helmeczi László.

Olvasson tovább...

Maruzsa: a tanév végéig marad a tantermen kívüli, digitális oktatás

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez - közölte a köznevelési államtitkár szerdán Magyarország kormányának Facebook-oldalán.

Olvasson tovább...