CSERÉPKÁLYHÁBÓL ÁRAMLOTT VISSZA A FÜST TISZABEZDÉDEN

Cserépkályhából áramlott vissza a füst Tiszabezdéden, a Május utcában vasárnap.

Olvasson tovább...

TARPA FELÉ TARTOTTAK AZ IRAKIAK

A munkácsi határőrség Luzsankai határőrei jelzést kaptak, hogy több ismeretlen személyt láttak az ukrajnai Badaló (Бадалово) községnél a határ irányába közeledni.

 

Olvasson tovább...

Harmincéves az ENSZ gyermekjogi egyezménye

Szerdán lesz 30 éve, hogy elfogadták az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely azóta is a legszélesebb körben elfogadott emberi jogi dokumentum. A UNICEF az évfordulóra készített jelentésében azt írja, továbbra is a szegénység, a diszkrimináció és a fegyveres konfliktusok jelentik a legnagyobb veszélyt a gyerekekre.

Olvasson tovább...

Kásler: a kormány intézkedéscsomaggal segíti a cukorbeteg gyerekeket

A kormány intézkedéscsomaggal segíti az 1-es típusú cukorbetegséggel élő mintegy 4000 gyermeket, szüleik - indokolt esetben - jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Olvasson tovább...

Élete meccsére készül a magyar válogatott Wales ellen

A magyar labdarúgó-válogatott tulajdonképpen döntőt játszik kedden Wales vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ugyanis amelyik csapat nyer, az – a csoportelső horvátok mögött másodikként – kijut a jövő évi kontinensviadalra.

Olvasson tovább...

A tej csak nehezen helyettesíthető

A tejtermékek nem hiányozhatnak a kiegyensúlyozott étrendből.
 
 

Olvasson tovább...

Megsemmisítő vereséget szenvedtek

Hatalmas pofont kaptak vasárnap a ceglédi mérkőzésen.

Olvasson tovább...

Lázári kész a határnyitásra

Az infrastruktúra hiánya már nem lehet kifogás a határőrség számára abban, hogy állandó üzem mellett megnyissa a Nagypeleske–Zajta határátkelőt; a víz, az áram és az internet is az átkelőnél van.

Olvasson tovább...

KÖRÖZTÉK A TUNYOGMATOLCSI NŐT - RENDŐRSÉGI HÍREK

A Mátészalkai Rendőrkapitányság járőrei 2019. november 17-én Győrtelken elfogtak egy 28 éves tunyogmatolcsi nőt.

Olvasson tovább...

MOZDONYÓRIÁS ÉRKEZETT A VÁSÁROSNAMÉNYI VASÚTÁLLOMÁSRA

Egy különleges mozdony érkezett vasárnap Vásárosnamény állomására, a híres NOHAB M62-es, amely több mint 55 éve áll a MÁV szolgálatában. Beszerzésekor összesen 20 darab szolgálta a magyar vasutakat, információnk szerint ez a típus még soha nem járt a Bereg szívében.

 

Olvasson tovább...

LILA FÉNNYEL VILÁGÍTOTTÁK KI A LÁNCHIDAT MA, A KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJÁN

Lila fénnyel világították ki a Lánchidat ma, a koraszülöttek világnapján, hogy felhívják a figyelmet a koraszülöttek és családjaik támogatásának fontosságára.

Olvasson tovább...

FOKOZATOSAN MÉRSÉKLŐDIK A MELEG A JÖVŐ HÉTEN

A következő napokban is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Emellett fokozatosan mérséklődik a meleg, a jövő hétvégén már inkább csak 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Olvasson tovább...

178 MILLIÓ FORINTNYI KÉSZPÉNZ A TUJAFÁK ALATT

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala (KR NNI VVH) a Pest Megyei Főügyészség felkérésére folytat vagyon-visszaszerzési eljárást a 48 éves K. Zsolt ellen.

készpénz

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2019. május 2-án fogták el a biatorbágyi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. K. Zsolt eleinte letartóztatásban volt, majd a bíróság bűnügyi felügyeletet (lakhelyelhagyási tilalmat) rendelt el vele szemben.

 DSC0154

A VVH nyomozói a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály munkatársaival közösen 2019. november 11-én kutatást tartottak a férfi biatorbágyi otthonában, hogy a drogkereskedelemből származó vagyonelemeket elvonják tőle. A mindenre kiterjedő kutatás során a rendőrök lefoglaltak egy nagy értékű személyautót, valamint egy motorkerékpárt.

 DSC0164

A nyomozók az ingatlanhoz tartozó kertet is alaposan átvizsgálták. Ennek alkalmával a kutatásban résztvevő bűnügyi technikus a kerti bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a gyanúsított elmondása szerint saját kutyája ásott fel. Több ilyen – kutya által felásott – részt is megvizsgáltak a rendőrök, de mindegyik üresnek bizonyult.

 DSC0172 0

A bűnügyi technikus a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta. A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak.

 DSC0181

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának vagyonelkobzás érdekében tett intézkedései az alapügyek nyomozásaival párhuzamosan egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak, hiszen a bűncselekmények elkövetéséből eredő javak elvonásán túl a rendőrség így hatékonyan tud fellépni az ellen, hogy a gyanúsítottak vagyonukat újból drogkereskedelem finanszírozására fordítsák.

 DSC0182 1

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Olvasson tovább...

Ma van a magyar nyelv napja

A magyar nyelv napja a közfigyelmet igyekszik ráirányítani a magyar nép szellemi-kulturális öröksége és nemzeti identitása alapját jelentő magyar nyelvre. 2009 óta április 23-án ünnepeltük, 2011-től viszont november 13-án.

Olvasson tovább...