Seszták Miklós: másodiknak végezni az országban mindenkit büszkeséggel tölt el

Az országgyűlési képviselő a vasárnap megtartott EP-választás megyei eredményeire utalt azon a nyíregyházi sajtótájékoztatón, melyen megyénk kormánypárti képviselői értékelték a választási eredményeket.

Olvasson tovább...

900 millió forintból újul meg a nyírbogáti iskola

225 gyerek tanulási feltételei javulnak az 1980-ban épült, majd 2015- ben külsőleg már megújult nyírbogáti Vántus István Általános Iskolában a 837 millió forintos belső felújításnak köszönhetően. A pályázati forrásból finanszírozott beruházás kivitelezői szerződését ma írták alá ünnepélyesen Nyírbogáton.

Olvasson tovább...

Szigorították a falusi csok kritériumait

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Megyénk több mint 200 településén is felhasználható majd a falusi csok.

Olvasson tovább...

PwC: már nem kérhetnek bárkitől erkölcsi bizonyítványt a munkáltatók

Budapest – Az Országgyűlés által a napokban elfogadott adatvédelmi “salátatörvény” módosította a Munka törvénykönyvét is, az új szabályok pontosan meghatározzák, hogy a munkáltatók milyen feltételek mellett kezelhetik a munkavállalók erkölcsi bizonyítványát, azaz különleges adatnak minősülő bűnügyi személyes adatát – hívja fel a figyelmet a PwC.

Olvasson tovább...

VIRÁGVASÁRNAPI ZENÉS ISTENTISZTELET GULÁCS REFORMÁTUS TEMPLOMÁBAN

Zenés Istentisztelettel emlékeztek Gulácson Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulására a község református templomában.

gulacs 1

A virágvasárnapi istentiszteleten Hézser Enikő Nt. asszony hirdetett igét. Ujvári Judit Gulács polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd kérte fel Kovács Nóri népdalénekest előadása megtartására.

A polgármester köszöntőjében elmondta: "Úgy éreztem, az egyik legnagyobb ünnepünkre való felkészülésben sokat segíthet egy kis elmélyülés,egy kis kikapcsolódás. Olyan előadót szerettem volna ebből az alkalomból meghívni Gulácsra,aki hangjával, előadásával egy rövid időre elfeledteti velünk gondjainkat, és az öröm és boldogság érzését nyújtja szívünknek..."

gulacs 2

"...Biztos vagyok abban,hogy személye garancia arra,hogy akik hallgatjuk őt, számunkra a húsvét az idei esztendőben valami megfoghatatlan és felemelő érzést fog jelenteni,amelynek emléke meg évek múltán is felmelegíti szívünket. Kérem,fogadják szeretettel Kovács Nóri énekesnőt és társát."

gulacs 5

Kovács Nóriék koncertjükben népdalokon keresztül mutatták be a húsvéti ünnepkör történéseit Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulástól az utolsó vacsorán keresztül a mennybemenetelig. A koncert végén Nóri erdélyi gyűjtésű gyönyörű tavaszi népdalokkal is megörvendeztette a közönségét.

A Zenés Istentisztelet után a gulácsi hölgyek és asszonyok által sütött finomságokkal szeretet vendéglátásra várták a koncerten résztvevő sokaságot.

gulacs 3gulacs 4gulacs 6gulacs 7gulacs 8gulacs 9gulacs 10

 

forrás: haromhatar.hu

Olvasson tovább...

Karambol Vásárosnaményban

Összeütközött két személyautó a 41-es főút 50-es kilométerénél Vásárosnamény térségében szombat éjjel.

Olvasson tovább...

Gáz szivárgott Ibrányban – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. április 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Olvasson tovább...

ORFK-szóvivő: a rendőrség a forgalmat segíti húsvétkor

Budapest – Nagyon sokan indulnak útnak húsvétkor, ezért a rendőrök főleg a forgalmat, a torlódások “kiküszöbölését” segítik majd az ünnepi időszakban – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Olvasson tovább...

Szeretné a Nébih megtudni, mitől pusztultak a méhek

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Adatgyűjtésbe kezd a hivatal a tavalyi méhpusztulás okainak pontos felderítés érdekében.

Olvasson tovább...

Hamis vezetői engedély Záhonynál

Záhony – A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.

Olvasson tovább...

Esőért imádkoznak a megyei gazdálkodók

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az aszályos időszak negatívan hat a mezőgazdaságra. Az elmúlt hetekben, sőt hónapokban megyénkben csak minimális mennyiségű csapadék hullott. A hosszú ideje tartó aszályos időszak negatív hatással van a mezőgazdaságra, a különböző szántóföldi és a kertészeti kultúrákra.

Olvasson tovább...

Szemorvos: hosszú távon káros a szemre az UV sugárzás

Budapest – Hosszú távon káros hatásai lehetnek az ultraibolya sugárzásnak a szemre, és különböző szembetegségek gyakoriságát is növelheti – mondta Schneider Miklós, a Semmelweis Egyetem szemészeti klinikájának adjunktusa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Olvasson tovább...

Magyar Hírlap – Tarlós: még idén elindulhat a jegyek és bérletek elektronikus értékesítése

Budapest – Várhatóan még idén elindulhat a jegyek és bérletek elektronikus úton történő megvásárlása – közölte a Magyar Hírlappal Tarlós István főpolgármester, aki az e-jegyrendszerrel kapcsolatos megállapodást jövő szerdán írja alá Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Olvasson tovább...