AZ INTERNET ÉS A KÖZÖSSÉGI OLDALAK VESZÉLYEIRE HÍVTÁK FEL A FIGYELMET TISZAKERECSENYBEN

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. augusztus 13-án a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberével közösen lakossági fórumot tartott Tiszakerecsenyen.

Olvasson tovább...

Emelkedik a gázolaj ára

A Mol Nyrt. emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik.

Olvasson tovább...

© MTI Fotó: Marjai János

A Magyarvíz Kft. 16 százalékkal több ásványvizet értékesített az első fél évben

A Magyarvíz Kft. 16 százalékkal több palack ásványvizet értékesített az első fél évben, mint tavaly ugyanebben az időszakban – közölte a társaság az MTI-vel.

Olvasson tovább...

A hétfői demonstráció után jövőhéten újabb tüntetés lehet	- © Fotó: Sipeki Péter

Magosz: a szabolcsi gazdák továbbra sem szállítanak almát a feldolgozóüzemekbe

Nyíregyháza – Továbbra sincs megállapodás a termelők és a felvásárlók között a léalma felvásárlási árának emeléséről, ezért a szabolcsi gazdák a jövő héten újabb feldolgozóüzemnél tartanak demonstrációt, és továbbra sem szállítanak gyümölcsöt az üzemekbe – közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerdán az MTI-vel.

Olvasson tovább...

A tiszabecsi képviselő-testület tagjai és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő (középen) a napokban közösen tekintették meg a felújítási munkálatokat	- © Fotó: magánarchívum

Új aszfalton a határ felé

Tiszabecs – A tiszabecsi önkormányzat szeretné, ha a belterületen lévő utolsó útszakasz is új burkolatot kapna.

Olvasson tovább...

Az almatermesztők oldalán az Agrárminisztérium

A tárca szerint elérhető egy olyan léalma ár, amely minden fél számára méltányos.

Olvasson tovább...

öbb száz almatermelő az anarcsi léüzem parkolójában ©Bodnár Zsolt

MÉLTATLAN HELYZETBE HOZZA A TERMELŐKET AZ IPARI ALMA ALACSONY ÁRA

Méltatlan helyzetbe hozza a termelőket az ipari alma kirívóan alacsony ára, mivel a jelenlegi kilogrammonként 13 forintos felvásárlási ár mellett a termelők önköltsége, így a betakarítás és a beszállítás költsége sem térül meg - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) hétfőn az MTI-vel. 

Olvasson tovább...

@illusztráció

Megújul a gyarmati nővérszálló

Fehérgyarmat – A kopott vakolatból itt-ott darabokat tépett ki az idő, az erkélykorlátot rozsda marja, az ajtók és ablakok fája összeszáradt. A fehérgyarmati kórház három épülete több mint fél évszázad alatt alaposan tönkrement. Már nem sokáig nyújtanak ilyen látványt…

Olvasson tovább...

@illusztráció

„Házhoz megyünk!” – Prevenciós program Mátészalkán

Mátészalka – Az érdeklődők legközelebb 2018. augusztus 16-án Mátészalkán, a Tesco áruházban találkozhatnak az országos bűnmegelőzési programmal.

Olvasson tovább...

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Újabb kupakör következik a megyei fociban

A szombati és vasárnapi bajnoki nyitányok után ezen a héten négy meccset játszanak a Magyar Kupa megyei selejtezőjének második fordulóján.

Olvasson tovább...

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Tömeges méhpusztulás: nem szokásos mérgezésre gyanakszanak

Folyamatosan vizsgálják a tömeges méhpusztulás okát a hatóságok. Közben a méhészek aggódnak: öt éve folyamatosan romlik a magyarországi méhcsaládok állapota, és az uniós piacon nyomott árakkal szembesülnek a termelők, ezért sokan azt fontolgatják, hogy szakmát váltanak.

 

 

Olvasson tovább...

Fridzsidervásárlási láz tört ki Magyarországon

A tavalyi hűtőcsere programot kivéve 2008 óta nem volt ekkora fridzsidervásárlási láz az országban – írta szombati számában a Népszava a GKI Gazdaságkutató és az Euronics közös kutatási jelentése alapján.

Mint arra a lap rámutatott a cikkében, a mostani boomban az eltelt idő mellett szerepe van a magasabb jövedelmeknek és persze a forróságnak is, ugyanis a nagyobb háztartási gépek közül a hűtő tart ki legtovább a lakásokban, csaknem tíz év telik el cseréjükig. A nagy melegnek is betudható, hogy az új hűtő beszerzésé leginkább augusztus elején szánják rá magukat a családok.

A tavalyi, államilag támogatott hűtőcsere programot leszámítva 2008 óta nem volt ekkora hűtőgépvásárlás kedv az országban – tűnt ki a GKI és az Euronics közös jelentéséből. Az akkor vásárolt hűtők életciklusa éppen mostanában ér  véget. A GKI fogyasztói mérései szerint a vásárlás előtt álló háztartások idén 70-80 ezer forint körüli összeget szánnak hűtőre. A vevőknek egyre fontosabb a környezettudatosság és a műszaki cikkek energiabesorolási szintje is. Ötből négy vásárló számára az ár után már a fogyasztási adat a második legfontosabb szempont a döntésben.

A 2017-ben 52 milliárd forintos műszaki cikk forgalmat bonyolító Euronics adatai szerint az idei év első 7 hónapjában értékesített hűtőgépek 10 százaléka már online rendelés formájában kelt el, kihasználva az így elérhető tíz százalék körüli megtakarítást. 

A javuló jövedelmi helyzet és a pozitívabb lakossági hangulat eredményeként bátrabban költünk nagy értékű műszaki cikkekre is -  emelte ki a jelentésre hoivatkozva a Népszava, utalva arra is, hogy a lakásépítési boom is közrejátszik a magasabb kereslet kialakulásában.

 

Olvasson tovább...

A rendkívüli meleg is pörgeti a hazai turizmust

Két és félszer annyi szállást foglaltak az államalapítás ünnepén esedékes hosszú hétvégére, mint a tavalyi évben. A Szállás.hu adatai szerint az apartmanok a legnépszerűbbek. A turisták ötöde három- vagy négycsillagos szállodát választott. A panziók továbbra is népszerűek a vendégek körében. A felkapott helyeken már nincs is szabad szoba.

 

Olvasson tovább...

Figyelmeztető előrejelzés hőség miatt. Kép: OMSZ

Hidegfront előtt még belehúz a kánikula

Nyugat felől egy újabb hidegfront érkezik, azonban előtte a hét első napján még pár fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, és mivel alig lesz felhő az égen, ezért csapadék sem valószínű – közölte rövidtávú, 24 órás előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

 

Olvasson tovább...