ÚJ ÜZEMKÖZPONTOT KAP FEHÉRGYARMAT

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmatban közel egymilliárd forintos beruházással építenek fel egy ipari létesítményt.

fehergyarmatfotó: fehergyarmat.hu

Jelentős fejlesztési projekt előtt ál Fehérgyarmat: a Mátészalka és a keleti országhatár között fekvő város önkormányzata egy 4500 négyzetméteres gyártókomplexumot épít – derül ki a település polgármesterének közleményéből.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen zöldmezős beruházásban fogják kialakítani a létesítményt, melyet várhatóan az önkormányzat ad majd ki a termelést folytató vállalatoknak. Az egy körülbelül 2 hektáros területen felépülő központban többek között üzemcsarnokot, raktárakat, valamint irodákat és szociális helyiségeket építenek fel, illetve a szükséges út- és közmű-infrastruktúrát is kialakítják.

Péter Csaba városvezető közlése szerint több termelőtevékenységet folytató vállalat is jelezte már, hogy a létesítmény elkészültével gyártókapacitását Fehérgyarmatra helyezi. Az összesen mintegy 950 millió forintból felépülő projekt az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 894 millió forintos támogatásával valósul meg, a fentmaradó költségeket az önkormányzat állja. Az új üzemközpontot várhatóan 2019 augusztusában adják majd át.

magyarepitok.hu

Vissza