Seszták Miklós: másodiknak végezni az országban mindenkit büszkeséggel tölt el

Az országgyűlési képviselő a vasárnap megtartott EP-választás megyei eredményeire utalt azon a nyíregyházi sajtótájékoztatón, melyen megyénk kormánypárti képviselői értékelték a választási eredményeket.

 

A képviselők egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a kimagasló választási eredményekért. Elmondták, hogy nagyon sok köszönhető azoknak az aktivistáknak, akik „éjt nappallá téve dolgoztak.”

 

 

Seszták Miklós véleménye szerint a választási eredmények azt mutatják, hogy a megyénkben 60,66 százalékot elért Fidesz-KDNP pártszövetség igen magas pártszimpátiával rendelkezik. Ezzel szemben van egy ellenzéki oldal, ahol az éppen aktuális széljárásnak megfelelően – hol a Jobbik, hol a Momentum vagy épp az MSZP – próbálnak meríteni valamilyen érdekek mentén. A képviselő megjegyezte, hogy a vasárnapi választás egyik tanúsága, hogy az októberi önkormányzati választásnál „kétpólusú taktikára lehet számítani”. „Erre nekünk is fel kell készülnünk, de úgy vélem, hogy mi szilárdak vagyunk, miközben ilyen képviselőtársakkal öröm a közös munka” – jelentette ki a képviselő.

Tilki Attila kifejtette: az EP-választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kapta a második legtöbb szavazatot a Fidesz-KDNP, miközben az egyéni választókerületekben is igen kimagasló eredményeket értek el. A képviselő szerint a választók a kormány politikáját hitelesnek tartják, miközben a választókerületek kormánypárti országgyűlési képviselőinek munkájáról is véleményt nyilvánítottak. Úgy véli, hogy ennek köszönhető a kimagasló eredmény.

 

Vinnai Győző a megyei egyes számú választókerületről elmondta, hogy a vasárnapi EP-választás előtt Nyíregyházán a Fidesz-KDNP még ennyi szavazatot nem kapott. Arányait tekintve míg 2018-ban a parlamenti választáson 40,1 százalék, addig 2019-ben az EP-választáson 46 százalék szavazott a pártszövetségre. „Ez nagyon jó teljesítmény, viszonylag magas részvétel mellett” – jegyezte meg a képviselő. Vinnai Győző a saját kerületéről szólva hozzátette, hogy míg 2014-ben a Fidesz-KDNP 50 százalék alatt szerepelt, 2019-re már 54,09 százalékos eredményt tudott elérni.

A képviselő úgy véli, hogy az emberek három dologra szavaztak vasárnap: a határ- és közbiztonságra, a munkanélküliség drasztikus csökkentésére, valamint a létbiztonságra. Vagyis a gazdasági modell működik – jelentette ki, hozzátéve, hogy ezt a megye lakói értékelik.

 

Kovács Sándor országgyűlési képviselő a saját körzetéről szólva kiemelte, hogy ott megközelítőleg 28 ezer ember járult vasárnap az urnákhoz, ebből több mint 19 ezer adta a voksát a Fidesz-KDNP pártszövetségre. Ez egyértelmű véleménynyilvánítás volt Európáról, Magyarországról, a biztonságról - mondta

Simon Miklós, szintén kormánypárti országgyűlési képviselő a választókerülete eredményeiről szólva elmondta, hogy az „éppen széthullóban lévő Magyar Szocialista Párt” (MSZP) képviselője már csak egy települést tudott felmutatni (Nyírbátorban a 2. lett – a szerk.), de azt nem mondta, hogy abban a városban a Fidesz-KDNP 50 százalékos eredményt ért el, míg az MSZP 22 százalékkal végzett másodikként, pedig fellegvárának tartja a települést. Ez az eredmény alapot ad arra, hogy az esedékes őszi önkormányzati választáson kimagasló eredménnyel szerepel majd a Fidesz-KDNP – jelentette ki a képviselő.

 

Szabolcs-Szatmár Megye Közgyűlésnek elnöke, Seszták Oszkár kifejtette, hogy az „EP-választás a tervezett migrációról, a népességcsere veszélyéről szólt.” Mint fogalmazott: erre mondtak nemet nagyon nagy többségben megyénk választói.

- FrissMédia -

 

 

Vissza