NYOLC KAMIONOSNÁL TÁRTAK FEL JOGSÉRTÉST A RENDŐRÖK

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján hajtotta végre a rendőrség a TISPOL Truck & Bus elnevezésű országos közlekedésbiztonsági ellenőrzést 2019. október 14. és október 20. között.

IMG 6954

A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is ellenőrizték a tehergépkocsikat és buszokat, kiemelt figyelemmel a vezetési- és pihenőidő, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták.

A megye útjain összesen 204 tehergépkocsit, illetve autóbuszt ellenőriztek, közülük nyolc jármű volt érintett a vezetési- és pihenőidő szabályaival összefüggő jogsértéssel.

A közlekedési ellenőrzés ideje alatt a rendőrök intézkedés alá vontak három olyan tehergépkocsit a hozzá kapcsolt pótkocsival, amelyen személyautókat szállítottak. Az ellenőrzés során a rendőrök mindhárom esetben megállapították, hogy a tehergépkocsi nem volt menetíró készülékkel felszerelve, valamint a szállított autók össztömege meghaladja a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömegét. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvények további közlekedését megakadályozták.

A jármű vezetőjével szemben gyorsított eljárás keretén belül esetenként kétmillió forint összegű pénzbírságot szabtak ki.

 …hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Vissza