Megújult a nagykállói általános iskola

Európai uniós támogatásból korszerűsítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló általános iskoláját - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

    Azt írták: Nagykálló önkormányzata csaknem 395 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az általános iskola épületeinek energetikai korszerűsítésére. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
    A közlemény szerint a rekonstrukció 2019 tavaszán kezdődött az iskola épületeiben és a testnevelésóráknak is helyet adó városi sportcsarnokban. Kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot, korszerűsítették a fűtést és a melegvíz-ellátást, valamint napelemes rendszert építettek ki. Felújították az elektromos hálózatot, kicserélték a fűtőtesteket és a kazánokat. A felső tagozatosok épületében akadálymentes mosdót, az udvaron parkolót alakítottak ki és befejezték a sportcsarnok belső szigetelési munkálatait is.
    A Nyíregyházi Tankerületi Központ mintegy 50 millió forintot biztosított az intézmény belső felújítási munkálataira. Ennek köszönhetően megújult több mellékhelyiség, az iskola tornaterme, és kiépült egy korszerű nyelvi labor is - tették hozzá.

 

-MTI-

Vissza