Megszépült a tornaterem is

forrás: SZON.hu

A Kisvárdai Tankerületi Központ iskolafelújítási programjának részeként a vásárosnaményi járás talán „legöregebb”, 1952 óta működő intézményében, a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban ért véget egy 135 millió forintos fejlesztés, melynek ünnepélyes átadását pénteken tartották.

A tornaterem csúszásmentes padlóburkolatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, és a falburkolat is megújult.

– A tornateremmel szemközti szárnyban az ablakokat cserélték újra, a kazánházban az üvegfal és a kazán cseréje is megtörtént, valamint a projekt részeként új nyelvi labort alakítottak ki új padokkal, számítógépekkel, szoftverekkel – sorolta a program elemeit Pásztor Gyula Csabáné, a tankerület igazgatója.

Elhivatott tanári kar

Baráth Tiborné intézményvezető-helyettes azt hangsúlyozta, hogy a tanári kar innovatív, elhivatott, gyermekcenrtikus pedagógusokból álló közösség, nyitottak a változásokra, az infrastrukturális fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy még magasabb színvonalú legyen a gimnázium szakmai munkája.

A gyerekek a jövő zálogai

– A város és a tankerület együttműködése példás, kiválóan működnek a város oktatási intézményei – hangsúlyozta Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

A városvezető megjegyezte, hogy a gyermek a jövő záloga, ezért fontos, hogy az innen kikerülő diákok milyen alapokat visznek magukkal; a jó oktatáshoz pedig elengedhetetlen a korszerű, 21. századi infrastruktúra.

 

KM

Vissza