Kontrát: a kormánynak fontos a határmenti térségekben élők véleménye


Simon Miklós, a nyírbátori térség országgyűlési képviselője megerősítette, Ömbölyhöz hasonlóan a közeli Vállaj is zsáktelepülés volt, de ott 2003-ban sikerült megnyitni a határátkelőhelyet, a határnyitás pedig jótékony hatással volt a település gazdasági életére. Ezt szeretnénk ezeknél a községeknél is elérni - tette hozzá.
Tilki Attila, a vásárosnaményi térség kormánypárti országgyűlési képviselője arról szólt, a gazdasági mellett oktatási és egészségügyi szempontból is fontos a kapcsolat a járvány alatt a szomszédos, de már határon túli térségekkel.
Oravecz Nóra (Fidesz-KDNP), Orosháza alpolgármestere a tájékoztatón elmondta, Orosháza és Dombegyháza közötti útszakasz felújítását szeretnék megvalósítani annak érdekében, hogy a békési városból könnyebben és gyorsabban elérhetőbb legyen az ideiglenes dombegyházi határátkelő.
Garbolc és Szárazberek (Bercu) között 2013-ben, Zajta és Nagypeleske (Peles) között 2015-ben, Ömböly és Károlypuszta (Horea) között 2017-ben létesült közúti kapcsolat, ekkor vált lehetővé a határátlépés a magyar és román települések között. Az átkelőket a koronavírus-járvány kezdetéig szombatonként lehetett használni.

-MTI-

 

Vissza