Két ittas vezetőt is lekapcsoltak – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

A Mátészalkai Rendőrkapitányság járőrei 2019. február 6-án Géberjén belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az ellenőrzés során a 39 éves sárándi járművezetővel szemben végzett légalkoholmérés pozitív eredményt jelzett, ezért vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. A rendőrök az intézkedés alatt megállapították továbbá, hogy a 39 éves férfit a Nyíregyházi Törvényszék a járművezetéstől jogerősen eltiltotta, ezért a rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

 

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 6-án a megyeszékhelyen ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 36 éves helyi férfit. Az intézkedés során vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett. A férfit hiteles légalkoholmérés céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két alkalommal is bűncselekményi értékhatárt elérő pozitív értéket fújt, ezért vele szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak. Mivel a 36 éves férfit az elmúlt két hét alatt már négy alkalommal érték tetten a rendőrök ittas járművezetésen, ezért bűnügyi őrizetbe vették.
 

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetéssel nem csak a saját életüket kockáztatják, hanem másokét is veszélybe sodorják! Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne kockáztassanak! Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –

Vissza