Jubiláló Kölcsey Társaság

fotó: Széles Szabolcs

A 30 éves fennállását ünneplő Kölcsey Társaság Fehérgyarmaton tartotta meg a Szatmári Irodalmi Napokat.

Ennek keretében került sor a Városi Galériában Szepessy Béla kiállításának megnyitójára, majd a helyi Művelődési Központban A történeti Szatmár vármegye monográfiája II. kötetének bemutatására.

Új elnököt bíztak meg

A társaság elnöke, dr. Jánosi Zoltán köszöntője után a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila méltatta a művet. A kötet szerkesztője, dr. Reszler Gábor szólt a jelenlévőkhöz, akik a program második felében irodalmi és kulturális előadásokat hallgathattak meg. Kasztovszky László, a Társaság titkára Egy ismeretlen irodalom „hőskora” címmel tartott előadást, míg dr. Jánosi Zoltán Kölcsey halálának 180. évfordulójáról emlékezett meg. A közönséget Melegh Vilmos, a Magyar Kultúra Lovagja verses válogatással kápráztatta el.

A Szatmári Irodalmi Napok második napján a társaság tagjai és más érdeklődők szatmári kiránduláson vehettek részt, melyen megtekinthették a cégénydányádi Kende-kúriát, a tákosi és csarodai templomot.

A harmadik napon a Városi Könyvtár épületében az egyesület elnöki feladataival dr. Bölcskei Gusztávot bízták meg, az alelnökök dr. Imre László és dr. Karádi Zsolt lettek.

-KM-

 

Vissza