900 millió forintból újul meg a nyírbogáti iskola

225 gyerek tanulási feltételei javulnak az 1980-ban épült, majd 2015- ben külsőleg már megújult nyírbogáti Vántus István Általános Iskolában a 837 millió forintos belső felújításnak köszönhetően. A pályázati forrásból finanszírozott beruházás kivitelezői szerződését ma írták alá ünnepélyesen Nyírbogáton.

A Mátészalkai Tankerületi Központ sikeres pályázata révén az iskolája belső felújítását és bővítést is megvalósítják, például új szaktantermeket építenek. Az infrastrukturális felújításon kívül egy 48 fős iskolabusz és oktatástechnikai eszközök beszerzése is a projekt része.

 

Világszínvonalú fűtésrendszer

Megújul az iskola fűtése, a fatüzelésű rendszert felváltja a talajszondás hőszivattyús fűtési rendszer, mely jól illeszkedik a tetőn lévő napelemes rendszerhez.

A meglévő tornateremből aulát alakítanak ki, mely lehetőséget ad az iskolai rendezvények lebonyolítására. Az épület melletti új szárnyrészben természettudományi előadói és kiszolgáló helyiségeket, nyelvi labort, fejlesztő és logopédiai csoportszobákat, valamint könyvtárt, könyvtári raktárt és szertárakat alakítanak ki.

A közbeszerzés sikeres lezártával a kivitelezői szerződést a tankerület képviseletében Pesti Béla László írta alá a Ke-Víz 21 Zrt. képviselőjével, Hajzer Gáborral. A felújítás és építkezés két ütemben valósul meg, a belső felújítás a tervek szerint szeptemberre készül el.

- FrissMédia -

Vissza