34 EZER KILOGRAMM BÚZA GYŰLT ÖSSZE SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN A „MAGYAROK KENYERE" PROGRAMBAN

A napokban rendezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei igazgatósága a „Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem” elnevezésű országos program megyei zárórendezvényét, melyen Rácz Imre minden adományozónak megköszönte a felajánlását.

magyarok kenyere

A NAK megyei elnöke a nyíregyházi rendezvényen elmondta, a Magyarok kenyere egy olyan jótékonysági program, amelynek keretei között magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

Kiemelkedő eredmény

– Meggyőződésünk, hogy összetartozásunkat nemcsak a felajánlott búza és liszt mennyisége jelképezi, hanem az adományozók száma is. A kedvezményezett intézmények, gyermekotthonok visszajelzése alapján a 2018-as felajánlott mennyiség elegendő volt a gondozott gyermekek teljes évi ellátására kenyér- és pékáruból. Az idén 171 adományozónk volt, a felajánlott búza mennyisége pedig meghaladta a 34 ezer kilogrammot.

Ez a legkiemelkedőbb eredmény megyénkben a kilenc év alatt. Bízunk benne, hogy a jövőben sem hal el ez a nemes kezdeményezés – fogalmazott a Magyarok kenyere program megyei zárórendezvényén Rácz Imre.

forrás: szon.hu

Vissza