FENNÁLLÁSNAK HARMADIK ÉVÉT ÜNNEPELTE A VÁSÁROSNAMÉNYI FÉRFIKÓRUS

Bankettel ünnepelte meg 3 éves fennállását a Vásárosnaményi Férfikórus. A megjelent vendégeket Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere köszöntötte, majd a kórus megálmodója és létrehozója Sánta Miklós vette át a szót.

Miki bácsi elmondta, hogy a kórusnak volt elődje, hiszen Vásárosnaményban korábban is működött már férfi dalárda, de érdekessége az volt, hogy főleg "elvtársi temetéseken" vettek részt. Ezért a nép egyszerűen csak "Dögre bőgőknek" hívta őket. Az akkori dalárdából jelenleg 3 tag énekel az új kórusban.

Sánta Miklós elmesélte, hogy 3 évvel ezelőtt a Vásárosnaményi Férfikórus 15 fővel alakult, első fellépésük interneten volt, az akkor 6 hetes kórus Nőnap alkalmából egy olasz népdal feldolgozással köszöntötte a hölgyeket. Jelenleg a kórus nagyon népszerű, folyamatosan hívják őket fellépésekre, kórustalálkozókra, megemlékezésekre (így a Szolyvai Emlékparkba), de sikeres a bordal összeállításuk is, borkóstolókra, borbemutatókra kapnak meghívót.

Iványi Tamás, a kórus karnagya vette át a szót, és az irányítást. Tamás elmondta, hogy nem nagyon hitt abban hogy össze bír állni egy férfikar Vásárosnaményban, Sánta Miklós emberfeletti munkája a csoport összetartásában mindenképpen dicséretet érdemel. A karnagy ezután felkérte a kórust egy ünnepi előadásra, amelynek különlegessége volt, hogy minden előadott dal előtt Iványi Tamás érdekes információval látta el a közönséget a dal betanulásáról.

Az ünnepség végén a kórus tagjai hagyományos paraszti ételeket kínáltak a vendégeknek, majd öröménekléssel fejeződött be a rendezvény.
 
- HáromHatárHírei-

Vissza