Elmarad március 15-én a városi ünnepség Mátészalkán is

Tisztelt Mátészalkaiak!

A lakosság védelmében, elővigyázatosságból, a koronavírussal kapcsolatosan felmerülő esetleges veszélyekre tekintettel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett, 2020. március 13-ára meghirdetett városi rendezvényünk megtartásáról lemondunk. Célunk minden lehetséges kockázat minimalizálása a városlakók egészsége és biztonsága érdekében.

Magyarságunk egyik legszebb ünnepére tekintettel az emlékezés koszorúit a városvezetés részéről egyénileg el fogjuk helyezni, és kérünk mindenkit, szívünkben ünnepeljük együtt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékét. Mindenkit arra biztatunk, hogy tűzzön kokárdát, viselje büszkén, és ha koszorúzni szeretne a város emlékpontjain (például a Petőfi-szobornál a Petőfi parkban, vagy a nagy Posta melletti 1848/49-es emlékhelyen), tegye meg egyénileg.
Kérek mindenkit, hogy fokozottan figyeljen a központi Operatív Törzs által nyújtott hiteles, naprakész tájékoztatásra, tartsa be az ott elhangzó javaslatokat. Senkinek sem célja a pánikkeltés, csupán a fokozott elővigyázatosságra törekszünk, egymás és Mátészalka lakóinak biztonsága érdekében.
Tájékoztatóm megértését ezúton is köszönöm!

Dr. Hanusi Péter
Mátészalka Város Polgármestere
 
forrás: mateszalka.hu

Vissza