DÖBBENETES VADÁSZBALESET ÚJFEHÉRTÓN: KÉT KILOMÉTERRŐL LEADOTT LÖVÉS ÖLT MEG EGY UDVARÁN ÜLŐ FÉRFIT

Döbbenetes vadászbaleset történt pénteken Újfehértón. A 24.hu értesülései szerint egy őzvadászat közben leadott eltévedt lövés halálra sebzett egy település határában élő férfit. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Megkeresték az ügyben Szilágyi Lászlót, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjét, hogy megtudjuk a tragikus kimenetelű vadászbaleset részleteit, az alábbi választ kaptuk:

Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható történet lényege az, hogy május 15-én a kora esti órákban újfehértói családi házának udvarán egy férfit ismeretlen lőfegyverrel a lapocka tájékán meglőttek. A férfit kórházba szállították, ahol elhalálozott. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 km-re adtak le úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban.

– mondta a csoportvezető ügyész.

Egy helyi vadász a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy már több tanút is kihallgattak az ügyben, és a rendőrség a helyszínen rekonstruálja a szörnyű baleset körülményeit.

24.hu

Vissza