ÁTADTÁK AZ UKRÁNOKNAK A KÓRÓDNÁL ELFOGOTT HATÁRSÉRTŐKET - ISMÉT MIGRÁNSOKAT FOGTAK, MOST NYÍRBÉLTEKNÉL

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai két határsértőt fogtak el 2019. szeptember 2-án Tiszakóródon. A külföldi férfiak bolgár okmányokkal igazolták személyazonosságukat, amelyek a rendőri intézkedés alatt hamisnak bizonyultak.

A rendőrök megállapították, hogy a férfiak valójában ukrán, illetve orosz állampolgárok. Az idegenrendészeti eljárás adatai szerint illegálisan léptek be Magyarország területére, ezért őket kiutasítottak Magyarország területéről és 2019. szeptember 3-án átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek.


A Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársaival közösen 2019. szeptember 4-én délelőtt Nyírbéltek külterületén elfogtak hét határsértőt.

A magukat vietnámi és Srí Lanka-i állampolgároknak valló külföldiek okmányokkal nem rendelkeztek, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából a határrendészeti kirendeltségre előállították.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Vissza